επιστροφή στα "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ"

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2011-2012

«Το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο» από τη θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

 

Ήταν μεγάλη η ικανοποίηση εκείνων που την Τετάρτη 9 Μαΐου Βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας, για να παρακολουθήσουν επί σκηνής την πασίγνωστη κωμωδία «Το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο» του Αλέκου Σακελλάριου.

Η θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και μετά από πολύμηνη προετοιμασία παρουσίασε στο κοινό το συγκεκριμένο θεατρικό έργο. Με  δύο παραστάσεις – μία το πρωί για μαθητές των σχολείων της πόλης μας και άλλη μια το απόγευμα για το κοινό- οι μαθητές -  ηθοποιοί κατάφεραν να σκορπίσουν απλόχερα το γέλιο και την ευθυμία σε όσους  παραβρέθηκαν. Οι θεατές που κατέκλυσαν το χώρο, ανταμείβοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, έμειναν έκπληκτοι κι ενθουσιασμένοι με την αρτιότητα της παράστασης.

Οι μαθητές που πήραν μέρος ήταν: Στράτος Ντόβας, Κωνσταντίνα Συμεωνίδου, Βαγγέλης Σουσουρογιάννης, Κωνσταντίνος Περιβολιώτης, Ευγενία Μεταξιώτη, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, Πάρης Χαλεπλής, Αφροδίτη Τίγκα, Μαρία Πιτσίλκα, Ευγενία Βραχνού, Γιολάντα Στύλου, Φρειδερίκη Τσατάλη, Ελβίρα Ελεζάι, Κική Ελεζάι, Μαρίνα Ιακωβάκη, Αναστασία κρομμύδα και Ηλιάνα Σκαμαγκά, που  φιλοτέχνησε και την αφίσα του έργου. Υποβολείς στην παράσταση ήταν οι μαθήτριες: Ελευθερία Γουλιοπούλου και χριστίνα Ντόβα.

Την παράσταση επιμελήθηκαν οι καθηγητές: Αθηνά Τσάλα, Αναστάσιος  Αετόπουλος και Γιώργος Καρυωτάκης.

Φωτογραφική κάλυψη από το Kalypsis events.

 

 Από την δημοσιογραφική ομάδα

                                                                                        Ηλιάνα Σκαμαγκά


 Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
          Toπρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων έρχεται  συμπληρωματικά με το σχολείο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες  για ενεργοποίηση, κριτική, προσέγγιση και συμμετοχή του κάθε μαθητή σε θέματα που τον αφορούν και σχετίζονται με τη ζωή του. Η εφαρμογή των προγραμμάτων στο σχολείο μας πραγματοποιείται με μεγάλο ενδιαφέρον από καθηγητές και μαθητές.
   Οι βασικοί  στόχοι  αυτής της δραστηριότητας είναι:
ιΗ δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών με γνωστές ή   άγνωστες σ’ αυτούς δραστηριότητες.
ü  Η απόκτηση κοινωνικών αξιών και νέων ενδιαφερόντων.
ü   Η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία.
ü  Η aνάπτυξη ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, σεβασμού, εμπιστοσύνης.
üΗ ανάδειξη  του σχολείου και η μεταμόρφωσή του σε χώρο δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης.

 Μέσα από τα προγράμματα αυτά οι μαθητές ωθούνται στην ανάγκη πρωτοβουλιών, στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, στην ενεργή συμμετοχή τους με ταυτόχρονη καλλιέργεια της συντροφικότητας καθώς και της κριτικής τους ικανότητας. Όλα αυτά είναι στοιχεία απαραίτητα για την πνευματική αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας, καθώς και την ενσωμάτωση και δραστηριοποίησή τους στη σημερινή κοινωνία.
Στο σχολείο μας λειτουργούν διάφορα  προγράμματα. Το πρόγραμμα με το οποίο ασχολείται η δική μας ομάδα έχει θέμα «5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ:  ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ». Στα πλαίσια αυτού σκοπεύουμε:1. να γνωρίσουμε όλοι, καθηγητές και μαθητές, την ιστορία του σχολείου μας, συγκεντρώνοντας πληροφορίες και αρχειακό υλικό και 2. να ασχοληθούμε με την παράδοση και τον πολιτισμό μέσα από τη λειτουργία για μια ακόμη χρονιά της Χορευτικής μας Ομάδας.
Η συμμετοχή των μαθητών είναι καθαρά εθελοντική. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, σε ημέρες και ώρες που διευκολύνουν τους μαθητές. 
                    Οι υπεύθυνοι καθηγητές:

                                Αθηνά Τσάλα

                               Γεώργιος Καρυωτάκης

                               Αναστάσιος Αετόπουλος
 

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

 

 
5ο ΓΥΜΝΝΑΣΙΟ:''ΧΘΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ''
ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ Χ. ΤΣΟΛΑΚΗ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το σχολείο μας ευτύχησε να υποδεχτεί έναν σπουδαίο άνθρωπο, το διακεκριμένο επιστήμονα Χρίστο Τσολάκη.

Γέννημα θρέμμα της Πιερικής  γης κι απόφοιτος του τότε «Γυμνασίου Πιερίας», δηλαδή του δικού μας 5ου Γυμνασίου, επέστρεψε μετά από χρόνια στο αγαπημένο του σχολείο, όπου κατέκλυσαν θύμησες παλιές αλλά και πλήθος ανθρώπων, μαθητές, καθηγητές και δικοί του συμμαθητές.  Εκτυλίχτηκαν στιγμές έντονες, στιγμές γεμάτες συγκινησιακή φόρτηση και μεστές από ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

Ακολούθησε τελετή προς τιμή του στο Πνευματικό κέντρο της πόλης μας, που διοργανώθηκε από το σύλλογο καθηγητών και το διευθυντή του σχολείου μας. Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο – ανάμεσά τους και πολλού επίσημοι-, και μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, απολαύσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τον μεστό λόγο του κ. Χ. Τσολάκη, που είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη ως έναν ικανό έρισμα στην δύσκολη καθημερινότητά μας. Τέλος του απονεμήθηκαν τιμητικά ενθύμια και από τον διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Μπιτόπουλο Βασίλειο, και από τον κ. Καζταρίδη Ιωάννη διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας καθώς και από εκπρόσωπο της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών  Σχεδιασμών.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας απ΄ αυτές που δεν λησμονά ο νους, γιατί έθρεψε ταυτόχρονα πνεύμα και ψυχή!

                                                                 Από τη δημοσιογραφική ομάδα του 5ου Γυμνασίου

 

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

επιστροφή στα "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ"