ΑΡΧΕΙΟ
 

 

 

 

 

Κεντρική σελίδα ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Μαθητές ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΡΧΕΙΟ

 

 

 

 

O ΄΄ Μπακαλόγατος΄΄ του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 28-29-39 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ/ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 ΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

11.12.2013 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

11.12.2013 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

10.12.2013 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:

ΤΣΑΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ -ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης: Ταξιδεύοντας από το χθες στο σήμερα

 

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ  Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2013

     

 

 

Από την τιμητική διάκριση συμμετοχή, της ομάδας του 5ου Γυμνασίου στο διαγωνισμό ορθογραφίας.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 7&8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-2013

 

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ Γ΄ ΤΑΞΗΣ 2011-2012

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

ΓΙΟΡΤΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΓΙΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

  

 

         

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΙΣ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το Γαλλικο Ινστιτούτο επισκεφτήκαμε  οι μαθητές της Πρώτης τάξης του σχολείου  μας  στο πλαίσιο του προγράμματος ”μαθαίνω διασκεδάζοντας σε γαλλόφωνο περιβάλλον” που διοργανώνει το Ινστιτούτο.

 Συμμετείχαμε σε πρόγραμμα με θέμα το καρναβάλι  και  το οποίο περιελάμβανε δραστηριότητες διαπολιτισμικού χαρακτήρα. Μας υποδέχθηκε  ο γάλλος πρόξενος Christian Thimonier ο οποίος μας σύστησε τους δύο εκπαίδευτές μας.

Αρχικά,  απαντούσαμε σε ερωτήσεις  των εκπαιδευτών σχετικά με το καρναβάλι  και  επαναλαμβάναμε το σχετικό λεξιλόγιο μαθαίνοντας  παράλληλα και άγνωστες  σ'εμάς λέξεις.

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και παίξαμε επιτραπέζια παιγνίδια που σκοπό είχαν να επαληθευτεί η απομνημόνευση του λεξιλογίου.

Το επόμενο στάδιο ηταν η κατασκευή μασκών με υλικά που μας προμήθευσαν οι εκπαιδευτές.Ολοι οι μαθητές  με ζήλο και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας να δημιουργησει  φτιάξαμε μάσκες που θα ζήλευαν  ακόμη και επαγγελματίες!.

Το τελευταίο στάδιο του προγράμματος περιελάμβανε μεταμφίεση  ανα δυο των μαθητών  και μιμητική. Οι  υπόλοιποι μαθητές προσπαθούσαμε να καταλαβουμε τη λέξη  και έτσι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε  επανάληψη του λεξιλογίου που μάθαμε στην αρχή του προγράμματος

 Καρράς Στάθης

 

Από τη δημοσιογραφική ομάδα  του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης για τη γιορτή των Χριστουγέννων:

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, γεμάτη μεράκι, τρυφερότητα κι ανθρωπιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου 2011 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές με την συνεργασία και την επιμέλεια των εκπαιδευτικών ετοίμασαν ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια, κάλαντα και πολλές -   πολλές ευχές σε διάφορες γλώσσες. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγητές: Μαρία Τασοπούλου, Δημήτρης Τασούδης και Αντώνης Γκουτζούλης.

Γι μια ακόμη χρονιά η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμύρισε τις ψυχές όλων με ελπίδα, αισιοδοξία κι αγάπη.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου εύχονται η καινούρια χρονιά να αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές τους και να χαρίσει σ΄ αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει!

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά!

Ηλιάνα Σκαμαγκά Β4

 

Πλησιάζοντας και πάλι η γιορτή των Χριστουγέννων, το 5ο Γυμνάσιο οργάνωσε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους καθηγητές και τους μαθητές.

Όλοι μαζί κάθε χρόνο αναδεικνύουμε την αξία της γιορτής συνδυάζοντας τη θρησκεία με διάφορα έθιμα αλλά και τη διαφορετική ματιά των νέων.

Έτσι και την Παρασκευή 23 Δεκέμβριου ο χώρος της εκδήλωσης πλημμύρισε από χαρούμενες φωνές και υπέροχα μελωδικά τραγούδια. Εντύπωση έκανε η πρώτη εμφάνιση του ΄΄ Μουσικού Εργαστηρίου ΄΄ του σχολείου μας. Το νεοσύστατο μουσικό μας σύνολο, με τις οδηγίες του κυρίου Δ. Τασούδη, χάρισε σε όλου μας υπέροχες στιγμές, ενώ οι μαθητές στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο  μα το δικό τους ξεχωριστό τρόπο κι έκαναν ευχές σε διάφορες γλώσσες.

Μετά από αυτή την όμορφη εκδήλωση, ευχόμαστε το σχολείο μας να συνεχίσει να ζει τέτοιες στιγμές ανιδιοτελούς αγάπης και καλής συνεργασίας ανάμεσα σε όλους!

Και του χρόνου!!!

Μαριέλα Πιτσίλκα Β4

Φωτογραφίες: Ηλιάνα Σκαμαγκά, Κωνσταντίνα Συμεωνίδου, Άννα Φωκαΐδου

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ

ΧΡΙΣΤΟ Λ. ΤΣΟΛΑΚΗ

ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ Χ. ΤΣΟΛΑΚΗ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το σχολείο μας ευτύχησε να υποδεχτεί έναν σπουδαίο άνθρωπο, το διακεκριμένο επιστήμονα Χρίστο Τσολάκη.

Γέννημα θρέμμα της Πιερικής  γης κι απόφοιτος του τότε «Γυμνασίου Πιερίας», δηλαδή του δικού μας 5ου Γυμνασίου, επέστρεψε μετά από χρόνια στο αγαπημένο του σχολείο, όπου κατέκλυσαν θύμησες παλιές αλλά και πλήθος ανθρώπων, μαθητές, καθηγητές και δικοί του συμμαθητές.  Εκτυλίχτηκαν στιγμές έντονες, στιγμές γεμάτες συγκινησιακή φόρτηση και μεστές από ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

Ακολούθησε τελετή προς τιμή του στο Πνευματικό κέντρο της πόλης μας, που διοργανώθηκε από το σύλλογο καθηγητών και το διευθυντή του σχολείου μας. Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο – ανάμεσά τους και πολλού επίσημοι-, και μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, απολαύσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τον μεστό λόγο του κ. Χ. Τσολάκη, που είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη ως έναν ικανό έρισμα στην δύσκολη καθημερινότητά μας. Τέλος του απονεμήθηκαν τιμητικά ενθύμια και από τον διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Μπιτόπουλο Βασίλειο, και από τον κ. Καζταρίδη Ιωάννη διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας καθώς και από εκπρόσωπο της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών  Σχεδιασμών.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας απ΄ αυτές που δεν λησμονά ο νους, γιατί έθρεψε ταυτόχρονα πνεύμα και ψυχή!

                                                  Από τη δημοσιογραφική ομάδα του 5ου Γυμνασίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012

 

 

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας10/09/14